Så hittar du prisvärd flytthjälp

När du är i flyttagen kan det vara en god idé att begära offert från flera olika flyttfirmor och jämföra dessa innan du anlitar flytthjälp. Du kan därefter bestämma dig för vilket bolag du vill anlita utifrån vilket erbjudande som överensstämmer med din begränsade budget. Det kan låta väldigt enkelt men det kan vara svårt för flyttbolag att beräkna priset, då omständigheterna för en flytt kan skilja sig åt väsentligt jämfört med en annan.

Om du har möjlighet att låta flyttbolaget komma hem till dig och uppskatta priset utifrån de faktiska förutsättningarna är detta en fördel. När du begär prisuppgifter via e-post eller telefon kan dessa nämligen skilja sig åt från det pris du i slutändan betalar. Det är därför en bra idé att låta experter på flytthjälp besöka dig och personligen titta närmare på de föremål du vill flytta till ditt nya hem.

Flyttfirmans representanter kan dessutom få en överblick över situationen, inklusive potentiella svårigheter eller faror (till exempel långa trappor, avsaknad av hiss, smala korridorer eller hörn, föremål som kräver extra omsorg vid nedpackning och transport o.s.v.). Detta gör att du slipper otrevliga överraskningar på dagen för flytten.

Jämför prisuppgifter eller offerter på flytthjälp

När du har fått ett antal prisuppgifter eller offerter från diverse flyttfirmor som du har rekommenderats av vänner, eller som har fått goda omdömen från tidigare kunder, är det dags att jämföra dessa och välja det vinnande budet. Du börjar förmodligen med att titta på priset, vilket är förståeligt – du vill förstås spendera så lite pengar som möjligt på flytthjälp.

Det pris som flyttfirman uppskattar att din flytt kommer kosta är dock inte det enda som du bör ta hänsyn till. Om du får en prisuppskattning som är betydligt lägre än alla andra bör du dra öronen åt dig. Försök ta reda på varför priset är så lågt. Om du inte lyckas göra detta bör du kontakta den flyttfirma som erbjuder så pass billig flytthjälp och be dem reda ut detta. Du bör även titta på vilka tjänster som erbjuds. Alla extra tjänster gör nämligen att priset stiger.