Återbäringstjänster – Fokus på cashback

Det går att få återbäring via exempelvis bonusprogram på kreditkortet, medlemskap i kundklubbar och speciella kampanjer. De kan sammantaget kallas för återbäringstjänster, dvs. tjänster som när de används ger någon slags återbäring till kunden. Sett till kronor är troligtvis cashback den mest lönsamma återbäringstjänsten.

Så fungerar det

Börja med att anmäla dig till denna återbäringstjänst, exempelvis på cashbackshopping.se. Anmälan innebär enbart att man anger mailadress och godkänner användarvillkoren. Det kostar aldrig något att anmäla sig.

Nästa steg är att antingen handla via någon ansluten E-butik alternativ ta erbjudanden som innebär att cashback ges trots att något köp inte genomförs. Det kan exempelvis vara att registrera sig för en tjänst eller prova på ett abonnemang under ett par månader.

För att återbäringstjänsten ska ge cashback är det viktigt att man klickar på den personliga länk som finns på hemsidan. Hos exempelvis cashbackshopping.se finns över 600 olika E-butiker och företag anslutna vilket gör att de flesta inköp online kan ske med cashback.

Alla inköp ger alltså cashback som sedan redovisas under ”Mina sidor” som nås genom att logga in. Här kan man även se om saldot är preliminärt eller utbetalningsbart.

När du fått ihop en summa utbetalningsbar cashback som är över utbetalningsgränsen kan utbetalning ske. Man väljer då om pengarna ska sättas in på ett bankkonto, föras över till PayPal, annan digital plånbok eller ges bort till välgörande ändamål. Vilka olika utbetalningsmöjligheter som finns är olika mellan olika återbäringstjänster.

Så mycket får du

När olika återbäringstjänster jämförs bör störst fokus ligga på hur stor återbäring som ges. På denna punkt brukar cashback ligga i topp. Men samtidigt varierar det både mellan de olika E-butikerna och de portalerna som erbjuder dessa återbäringstjänster.

Utöver det är det tydligt att bransch är avgörande. När shopping med cashback sker hos elektronikbutiker kan man förvänta sig 1 – 2 % i återbäring. Detta medan kläder och inredning oftare ligger kring 5 % och i vissa fall upp mot 10 %.

Ett annat alternativ är att en fast provision ges oavsett hur stort inköp som sker. Det är däremot mer vanligt när tjänster eller abonnemang tecknas. Det kan exempelvis vara att man beställer hemstädning, ett mobilabonnemang eller ett lån.