Akrylställ är ett samlingsnamn för ställ tillverkade i akryl som håller broschyrer, visitkort eller reklammaterial. Ett material som är lätt att hålla rent och som har mycket hög hållbarhet. Butiker, restauranger, caféer och idrottsföreningar… Listan kan göras lång på de som kan använda akrylställ för att förmedla ett budskap, reklam eller information. Följande fakta är taget från Akrylställ.se. Vissa skillnader kan självklart finnas hos olika tillverkare och återförsäljare.

Vad finns det för olika ställ?

Egentligen kan man skapa vilka former och funktioner som helst med akrylställ. Det är en hållbar formgjuten plast. Men ser man på de ställ som finns på marknaden är de främst inriktade mot marknadsföringsmaterial. Här hittas exempelvis broschyrställ som kan sättas på vägg eller ställas på bord. Men även hållare för enbart ett enda papper. Ett ställ som exempelvis kan användas på bord i konferenslokaler.

Vad är fördelen med akrylställ?

En stor fördel är att de är genomskinliga och därmed enkelt kan förmedla budskapet från marknadsföringsmaterialet. Akrylställ.se anger att presentationsmaterial för A6, A5 samt A4 är de mest eftertraktade vilket just visar på hur dessa ställ främst används. Söker ni akrylställ eller plexiställ för bord eller vägg?

Vad skiljer mot klassiska broschyrställ?

Det som främst skiljer är att ställen enbart är tillverkade av akrylplast. Det finns alltså ingen metallram eller annan konstruktion. Det gör dem extremt lätta att bära med men även hållbara. Vill man däremot ha golvställ kan inte akrylplasten helt och hållet användas. Då krävs istället aluminium eller stålkonstruktion. Dessa brukar även stå på en tjockare platta för att skapa stabilitet.

Var köper jag akrylställ?

Akrylställ är en vanligt förekommande produkt hos företag som säljer allmänna skyltmaterial. Hos dessa hittas bland annat griffeltavlor, gatupratare, affischer och broschyrställ. Ofta har även kontorsleverantörer en del av dessa ställ.

Finns det bättre alternativ än akrylställ?

Ja och nej. Allt beror på vad målet är. Fundera över hur du vill förmedla ditt budskap och sök efter en skyltprodukt som möter detta behov. Känner du dig osäker på vad som är bäst rekommenderas att du kontaktar företag som säljer ett brett utbud av skyltningsmaterial. Berätta vad du vill uppnå med marknadsföringen och vilka förutsättningar som finns. De kan därmed ta fram de produkter som på bästa sätt kan möta dessa förväntningar.