Vinprovningar är en trevliga aktiviteter som uppskattas både av den som redan kan en del om tanniner, syrabalans och sötma, men också av den som av optiska skäl delar in vin i rött respektive vitt. Genom att prova vin tillsammans med en kunnig sommelier kan de allra flesta lära sig mer om vinets komplexa och fascinerade värld! Det finns möjligheter som rör att boka vinprovning i Borås för de som vill sätta sig in i denna upplevelse.

Vinprovning i Borås

I Borås kan du boka vinprovning året runt. Antingen kan du boka in dig på ett förutbestämt kursdatum, eller skapa ditt eget event för en grupp. Vinprovningen kan skräddarsys efter gruppens önskemål och passar perfekt att göra tillsammans med vänner, släktingar eller kollegor. Ni kommer få prova ett noga utvalt utbud av viner på olika teman som t.ex vin från ett visst vindistrikt, naturvin eller mousserande vin. I möjligaste mån använder vi oss av ekologiskt odlade och rättvist framställda viner. Våra skickliga och passionerade sommelierer kommer att på ett pedagogiskt sätt guida dig och lära ut tekniker för att bedöma ett vin.

När du bokar en vinprovning i Borås får du en skräddarsydd upplevelse för ditt sällskap. Vinprovningen kan med fördel kombineras med ett besök på Borås teater eller konserthus, eller varför inte ha en vinprovning som kick-off i samband med en konferens eller affärsmöte? För den tävlingsinriktade anordnar vi även vin-quiz, där lagen får skärpa sina sinnen för att kunna gissa vilket vin som finns i glaset!

För dig som vill ta ditt vin-intresse till nästa nivå och möta likasinnade kan du anmäla dig till en kurs i vin: en veckovis återkommande vinkväll där deltagarna får prova 3-4 viner per tillfälle med olika tema för varje träff. Ambitionen med vinkvällarna är att deltagarna ska få en bred grundkunskap av olika slags vin. Exempel på teman är t.ex. vin från Bretagne, jordmånens påverkan och vin från svalare klimat.

Information om vinprovning i Borås

Vill du veta mer om vinprovning i Borås? Hör av dig till arrangören för detaljer om säsongens utbud och planerade kurstillfällen. Vill du boka en provning för ett större sällskap så bokas ett datum som passar. Ta chansen att göra en vinprovning till en spännande och lärorik upplevelse!