Hur hittas den billigaste hundförsäkringen? Lättast är förstås att leta olika alternativ på nätet och jämföra dessa – men det finns också flera saker som är bra att tänka på. Det är till exempel inte säkert att den billigaste är rätt för den aktuella hunden och av den enkla anledningen är det viktigt att kolla på mer än bara priset.

Hitta den billigaste hundförsäkringen online

Idag finns mängder av försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar och dessa kan faktiskt skilja sig en hel del när det kommer till priset. Det enklaste sättet för den som vill hitta den billigaste hundförsäkringen är att söka och jämföra på nätet. Genom att samla information från olika försäkringsbolag är det lätt att jämföra priserna och det finns även olika jämförelsesidor att ta hjälp av.

Att hitta den billigaste försäkringen på marknaden är alltså inte så svårt – men det finns flera anledningar att tänka till innan en försäkring tecknas.

Värt att tänka på

Ett viktigt tips till den som letar efter den billigaste hundförsäkringen är att just den billigaste kanske inte är tillräckligt bra. Det är viktigt att jämföra vad som ingår och inte – för att inte riskera höga kostnader vid eventuella besök hos veterinären. Det är också viktigt att ta en titt på självrisken – där det är vanligt att den är högre för försäkringar som annars har en låg månadskostnad.

När en hundförsärking ska väljas är det absolut värt att jämföra priserna som dom olika försäkringsbolagen erbjuder men det är ännu viktigare att kolla hur dom olika försäkringarna är uppbyggda – för att hitta en som passar för den aktuella hunden.

Om hunden till exempel används i jakt, avel, träning eller om den har ett riktigt jobb så kan det även vara bra att tänka på eventuella tillägg i försäkringen. En del väljer även att lägga till en livförsäkring.

Att ha hund är dyrt även om den är frisk och skadefri hela livet. Visst går det att spara pengar på att välja den billigaste hundförsäkringen men om något skulle hända så kan det vara värt dom där extra kronorna som kanske skiljer en bra och en mindre bra försäkring åt.

Sammanfattningsvis finns alltså flera viktiga punkter att jämföra vid val av hundförsäkring:

  • Priset
  • Självrisken
  • Vad som ingår och inte