Tips på billig teambuilding i Stockholm

När företag åker på teambuilding är priset inte alltid så avgörande. Men liknande aktivitet kan även bokas av föreningar och organisationer med kraftigt begränsad budget. Vad finns det för billiga teambuilding alternativ i Stockholm?

Aktivitetshus – Fångarna på fortet

Det finns flera aktivitetshus i Stockholm där grupper, under en hel dag, kan genomföra uppgifter och klurigheter tillsammans. Entrépriset brukar vara 150 – 200 kr per person och därutöver behöver en viss summa räknas in för mat och fika. Ett alternativ är däremot att ta med mat, förutsatt att detta tillåts. De olika rummen har olika svårighetsgrad och kan delvis liknas med det klassiska TV-programmet Fångarna på Fortet. Däremot något lugnare – ingen behöver bli blöt, krypa bland ormar eller bli instängd i fängelsehålan.

Virtuell teambuilding – Om ni inte vill åka till Stockholm

Att åka iväg tillsammans, bo på hotell och genomföra teambuilding är både uppskattat och skapar en god gemenskapskänsla. Men vad är lösningen om alla inte kan åka till Stockholm och träffas där? Ett billigt, roligt och allt mer vanligt sätt är att ha virtuell teambuilding. Med andra ord så stannar alla kvar på sina arbetsplatser, eller kopplar upp sig hemma, varpå de ses digitalt. Därmed undviks även hotell- och resekostnad.

När dessa bokas kommer en handledare att styra tävlingen, ge instruktioner och dela in lagen. Därefter ges uppgifter som alla mindre grupper kan klara av tillsammans – även om de bara ses digitalt.

Uppdrag för att lära känna Stockholm

Teambuilding måste inte innebära adrenalinfyllda aktiviteter, dyra upplevelser eller magiska ögonblick. Det viktiga är att gruppen är tillsammans, har trevligt och jobbar som ett team. Det kan exempelvis ske via enklare stadspromenader med utvalda uppdrag. Även dessa kan bokas via eventföretag i Stockholm.

Gå ett par personer i varje grupp och lös uppgifter under en promenad i gamla stan eller på Djurgården. Enkelt, billigt och trevligt.

Skapa egna aktiviteter – hyr utrustningen

Det som främst gör att priset går uppåt vid aktiviteter inom teambuilding är hur många ur eventföretaget som behöver vara med under tiden, dvs. arbetskostnaden. Genom att hyra ett par olika aktivitetsprodukter kan därmed priset hållas nere.

Hyr en uppblåsbar arena där deltagarna ”slåss” med gigantiska boxningshandskar eller låt dem få slåss på den klassiska gladiatorduellen. Allt från fotbollsdart till bungeerun kan hyras och ställas upp inför kvällen.