I Sverige är, kanske tack vare de natursköna landskapen och allemansrätten, friluftslivet viktigt för många. Bor man nära Stockholm eller någon gång har vägarna förbi finns det flera bra butiker för den friluftsintresserade att shoppa i. Nedan följer några exempel på utbudet som finns:

Addnature på Söder och i City

Centralt i Stockholm finns butiken Addnature som har ett stort sortiment för flera olika typer av friluftsaktiviteter. Addnature erbjuder det mesta för klättrare, skidåkare, paddlare, cyklister, vandrare, surfare, löpare och seglare. Vintertid finns även ett mycket välsorterat utbud för de flesta typer av vintersporter. Allt från lavinutrustning för säkrare skidåkning till snygga och tekniska snowboardkläder kan hittas här. Inte sällan lägger Addnature en ganska stor vikt på mode och klädernas utseende.
Var? Birger Jarlsgatan 65 – 67 i City och Högbergsgatan 30A på Söder.
Erbjuder onlineshopping? Ja. Gratis returfrakt samt fri frakt över 299 kronor.

Alewalds i city

Med 1500 kvm är Alewalds innerstans största butik för friluftsliv och outdooraktiviteter. I enlighet med sin stora yta har den här affären också ett mycket brett sortiment med det mesta man kan tänkas behöva när man ska ge sig ut i naturen. Förutom specifika kläder för aktiviteten kan även mycket campingutrustning hittas. Ett tips för den som vill veta mer är att läsa de många produktguider som finns tillgängliga på hemsidan.
Var? Kungsgatan 32 och 68 i city. Finns också i Uppsala på adresserna Östra ågatan 27 och Gamla torget 1.
Erbjuder onlineshopping? Ja. Gratis frakt om produktens pris överstiger 500 kronor. Undantaget är dock exempelvis kajaker och andra paket som posten anser vara ”skrymmande”. I de fall produktens pris inte överstiger 500 kronor är fraktavgiften 50 kronor.