En del män föredrar ett långt och stiligt skägg medan andra föredrar att inte ha något alls. Oavsett hur man vill ha det är rakhyvlar något som finns i dom flesta hem – antingen för att raka bort allt eller bara för att hålla längden rätt. Det finns många olika typer av rakhyvlar, – och verktyg för män men också många andra tillbehör som kan vara bra att ha.

Olika typer av rakhyvlar

När det kommer till skägg och rakning finns mer än bara klassiska rakhyvlar, som trots allt är det vanligaste alternativet. Olika typer av rakknivar är också populärt bland dom med fingertoppskänsla och det är ett bra alternativ både för den som vill ansa sitt skägg lite försiktigt lika väl som för den som föredrar slätrakat. Shavetter är också en typ av rakkniv, som ofta har ett väldigt elegant utseende och som kan vara roligt att testa eller ha som komplement till den vanliga rakhyveln.

Tillbehör för rakning

Förutom rakhyvlar finns mängder av tillbehör som kan vara bra att ha i samband med rakning. Det är alltifrån vårdande oljor som används innan rakning, rakgel, borstar, after shave och handdukar. Lägg där till produkter som skålar, speglar och fina väskor och fodral – det finns nästan hur mycket som helst bara i kategorin tillbehör, som kan vara roliga att ha för den som gillar att ta hand om sitt skägg.

Rakkit

För den som inte vill plocka ihop produkter en och en finns många praktiska rakkit att köpa. Man får då ett kit med olika produkter som ger en skonsam rakning men också vårdande produkter att använda före, under och efter själva rakningen. Rakhyvlar ingår i många av kiten och förutom det finns ofta även:

  • Rakgel eller rakkräm
  • Aftershave
  • Rakhyvlar eller andra verktyg

Dessa kit kan man köpa till sig själv eller ge bort i present till någon som är mån om sitt skägg. Det är en lyxig gåva som dessutom ofta kommer i en fin förpackning.

Bra att veta är dock att om man aldrig använt något annat än en vanlig hyvel så bör man vara försiktig dom första gångerna. Både rakknivar och shavetter är väldigt vassa och en bra idé kan vara att leta efter videoklipp eller andra beskrivningar att ta del av innan man ser sig på att testa på egen hand.