Om du får punktering vid Arlanda kan du…

Semestern är bokad och betald. Nu återstår bara en kortare bilresa innan flyget tar er till den efterlängtade semesterresan. Men så händer det som inte får hända – ni får punktering vid Arlanda. Vad finns att göra?

Punkteringsspray

Punkteringsspray sprayas in i däcket och lagar det provisoriskt. Kan du sedan sakta köra till en bensinstation och pumpa upp däcket ges möjlighet att åka den sista biten till Arlanda. Semestern kan räddas med en spray som bara kostar en hundring.

Däckföretag som hjälper vid punktering vid Arlanda

Många lokala däckföretag säljer inte bara däck utan har även jour för att snabbt kunna undsätta bilister som behöver hjälp på vägarna. Har du fått punktering vid Arlanda kan du googla efter däckbutik eller däckverkstad och kontrollera vilka som snabbt kan vara på plats och hjälpa till.

Assistansbolaget för att få bort bilen

Ännu ett alternativ är att kontakta ett assistansbolag. Det kan ingå i bilförsäkringen att ett specifikt assistansbolag får kontaktas vid motorstopp eller punktering. I vissa fall tecknas separata försäkringar direkt med dessa assistansbolag. Oavsett är det bekvämt att få hjälp med transport av bilen till en bilverkstad där däckbyte kan ske och resan fortsätta.

Om du har bråttom…

  • Kör till närmaste parkering

Det går ofta att köra med punktering även om hastigheten är kraftigt begränsad. Det viktiga är att få bort bilen från trafiken så att inte en större trafikfara uppstår. Finns det någon parkering i närheten, bensinstation eller hotell? Det viktiga är att kunna ställa bilen någonstans där den inte får parkeringsböter.

  • Ring taxi

Ring taxi direkt när ni hittat parkeringsplats så att de är framme så fort som möjligt. Be dem köra er sista vägen till Arlanda. Kom ihåg att påtala om barnkudde eller andra tillbehör behövs. Har ni en större bil bör det även påpekas så att taxin får med sig allt bagage.

  • Kontakta försäkringsbolaget

Om ni ändå missar flyget bör försäkringsbolaget alltid kontaktas. Har resan betalats med ett kreditkort ingår generellt en reseförsäkring och ofta en försäkringsdel som kan utnyttjas om man missar utresan.

Att få punktering vid Arlanda behöver alltså inte innebära att drömsemestern går i stöpet. Däremot behöver man vara handlingskraftig och gärna förberedd med telefonnummer för att underlätta problemet.