Olika typer av hemmatest

Ett hemmatest är ett test som man utför i sitt hem för att få reda på om  man lider av någon sjukdom eller om man är allergisk mot någonting. Det kan till exempel röra sig om urinvägsinfektion, nagelsvamp, prostatatest, vinterkräksjuka men också graviditetstest, ägglossningstest och spermatest. Det finns också hemmatest för olika könssjukdomar som till exempel klamydia. Klamydiatest för hemmabruk kan man beställa online men också köpa direkt på ett apotek. Vissa tester ger svar väldigt fort efter bara några minuter och andra hemmatest måste skickas på analys till ett laboratorie och då tar det lite längre tid att få svar, ibland upp till en vecka. 

Hemmatest – enkla att använda 

När du beställer ett klamydiatest online för hemmabruk så brukar de vara mycket enkla att använda och ge ett säkert provsvar. Många hemmatester är lika säkra som de som görs på till exempel en vårdcentral. Ett hemmatest kostar några hundra kronor och om du vill testa för klamydia så finns det test som ger svar så snabbt som efter tio minuter. När du beställer testet online så skickas det anonymt till dig och det brukar ta cirka 2 arbetsdagar innan du får hem klamydiatestet in din brevlåda. Ibland kan man få rabatt om man beställer minst två hemmatester, det är perfekt om både du och din partner misstänker att ni kan vara smittade av klamydia. 

Att utföra ett hemmatest för klamydia 

När du gör att hemmatest som du har beställt online vid misstänkt klamydia så kan du testa dig när som helst på dygnet. Det behöver alltså inte vara direkt på morgonen på fastande mage eller på kvällen innan du går och lägger dig. Om resultatet visar att du har klamydia så ska du ta ett foto på testet tillsammans med din legitimation och sedan maila in fotot till en legitimerad läkare. Läkaren läser sedan av resultatet och skriver ut ett recept till dig som du kan hämta ut på närmsta apotek. 

Positivt hemmatest 

Om ditt klamydiatest visar sig vara positivt och du faktiskt är smittad av klamydia är det viktigt att du snabbt påbörjar behandling för att minska risken för olika komplikationer och för att förhindra att du för smittan vidare. Man kan faktiskt bli steril av klamydia så därför är det viktigt att du utför ett hemmatest om du misstänker att du kan ha blivit smittad. Beställer du ett klamydiatest online kan du få råd av en legitimerad läkare via internet.