Det är mycket att tänka på när du letar efter en begagnad bil. I Norrköping finns många begagnade bilar att välja mellan.

Du ska alltid provköra en bil du är intresserad av. När du väl är ute och provkör bilen så bör du lyssna på motorn så att det inte finns missljud. Du bör även kontrollera växellådan. Finns det konstiga ljud? Är växelspaken stadig (om bilen är manuellt växlad). Om det är en automatväxlad bil så kan du testa att öka farten rejält och sedan sakta in för att se att växlingen går upp och ner som den ska. En automatväxlad bil ska växla smidigt och inte ryckigt. Du bör även se så att kopplingen är i bra skick genom att lägga in ettan och trycka ner koppling och broms och sedan släppa kopplingen långsamt för att se om motorn stannar när kopplingen är halvvägs uppe. Om motorn inte stängs av förrän kopplingen är mer än halvvägs uppe är det ett tecken på att bilen kan behöva ett kopplingsbyte. Andra saker att kontrollera när du provkör begagnade bilar i Norrköping är att testa så att alla övriga funktioner fungerar i bilen, sådant som AC, fläktar och andra reglage.

Kontrollera att bilen är ok

Om du har bestämt dig för en bil som du vill ha bland alla begagnade bilar i Norrköping så är det en god idé att ringa till Transportstyrelsen för att kontrollera vem som äger fordonet. På så sätt kan du kontrollera detta namn mot den som säljer bilens legitimation och riskerar inte att köpa bilen av en person som inte äger den. Du kan även få en fordonrapport från Carfax som berättar lite om bilens historik. Om bilen har många tidigare ägare kan detta vara ett tecken på att det varit fel på bilen och att den därför sålts vidare många gånger. Andra varningstecken kan vara om bilen varit inblandad i någon olycka eller har använts som taxi (och därför gått många mil). OM bilen har lån på sig så måste dessa lösas när köpet genomförs. På NICB:s hemsida kan du se om bilen är anmäld som stulen.