Har du slagits av tanken på att du kanske har för mycket saker? Kanske är det fel saker och ett arkiv av sådant du en gång uppskattade men som nu mist sin attraktionskraft totalt? Vi befinner oss i en tillvaro där konsumtion är en naturlig del i vardagen. Samtidigt växer en rörelse fram som uppmanar till att återanvända och sänka tempot. De auktionstrender som funnits internationellt sedan åratal, har nått Sverige och vi hänger oss som befolkning åt att auktionera eller köpa begagnade föremål. Annonssidor är väl beprövat och någonting som förekommit så länge vi haft en generell ekonomi nog för att handla av varandra. Dock är auktionsfenomenet någonting annat. Här ges vi möjlighet att testa värdet på våra saker och kanske finns också de som kan göra fynd!

När auktioner flyttade till internet istället för att bara förekomma vid marknader och inom väggarna hos diverse auktionsföretag, blev det en hobby! Allt fler väljer att handla på nätet och med detta kommer en naturlig ökning av intresset för begagnatmarknaden. För ytterligare fakta om handel rekommenderas denna ekonomisida.

Välj säljare

Trots ivern att ta fram trygga betalsystem på nätet har detta blivit någonting i en annan riktning. Det är fråga om att jobba med sitt rykte för att därmed kunna kräva förskottsbetalning. Faktum är att detta fungerar riktigt bra! Om du inte levererar sådant du sålt kommer ryktet att visa att du inte är pålitlig. Detta medför färre budgivningar när du vill sälja någonting. Det är därför en utbredd ambition att ha så bra omdöme som möjligt. Samma sorts funktion finns på ebay och andra internationella auktionsföretag.

Någonting som blivit tydligt är att de auktionssidorna som finns utgör en grund för ehandlare som vill nå ut till köpare de annars inte har kontakt med i sin kommunikation eller hantering. För den som vill dra in extrapengar är Tradera och andra motsvarigheter en enkel väg som också innebär att man får större utrymme i bostaden. Nytt eller gammalt funkar lika bra och priserna speglar marknadsintresset tydligt. Finns någonting du inte längre tänkt spara men som inte känns bra nog för att sälja? Ge det ett försök. Det kan finnas köpare.