Ingår städning av biytor vid flyttstädning?

Städning av kallkällare, förråd och lekstugor ingår generellt inte i en flyttstädning. I vissa fall kan det däremot vara svårt att veta hur städföretaget tolkar denna gräns. Att en källare där enbart bilen och verktyg finns inte blir städad är väntat. Men vad gäller om samma källare är inredd? Har man ytor där tveksamhet finns bör man alltid fråga städföretaget (stockholmflyttstädning.nu)

Men om städning önskas?

Om städning önskas av förrådet, cykelskjulet, lekstugan eller vinden bör detta påpekas redan när man ber om offert. I annat fall kommer offerten på flyttstädningen enbart gälla boarean.

Inte lika höga krav

Vid flyttstädning av biarea ställs inte lika höga krav som om städning sker på boarea. Ett golv i ett vardagsrum ska dammsugas och våttorkas. Dessutom ska lister torkas av och klistermärken på väggar tas bort. På en vind kan städföretaget nöja sig med att ta bort eventuella lösa saker samt dammsuga. Klistermärken eller krokar på väggarna kan sitta kvar utan att kommande hyresgäst kan klaga på detta. Det blir därmed väldigt billigt att köpa städning även för dessa ytor.

Priser anges utan biarea

De priser som städföretagen anger är alltså generellt utan eventuella biytor. Finns det varken vind, förråd, källare eller garage är det alltså priset som anges som gäller. Man har man biarea bör man kontakta städföretaget för en offert.

Så mycket kostar det

Prisskillnaden mellan olika städföretag är ganska stor. En större jämförelse av priser på flyttstädning inom Stockholm visade att man lätt kunde spara 20 %. Då valdes ändå den dyraste och billigaste städningen bort. Samtidigt kan det vara svårt att jämföra priserna helt och hållet då olika tjänster ingår inom städningen. Ingår fönsterputs? Gör de rent i tvättmaskinen? Ingår även att de kör bort sopor och möbler man önskar få slängt?

En städfirma i Stockholm anger dessa priser. Priser som är på medelnivå när de jämförs mot andra städföretag i Stockholm.

En etta på 20 kvm – 1300 kr efter RUT-avdrag.

En tvåa på 50 kvm – 1700 kr efter RUT-avdrag

En fyra på 100 kvm – 2500 kr efter RUT-avdrag

Kom även ihåg tilläggstjänster

Utöver städning av biarea är det många som köper ytterligare tjänster i samband med en flyttstädning. Det kan vara magasinering, flytthjälp eller montering av möbler. Det viktiga är att se på helhetspriset och inte enbart jämföra priset på flyttstädningen och sedan köpa dyra tilläggstjänster.