När en hel klass ska komma överens om lämpligt tryck på en klasströja är det inte ovanligt att delade åsikter uppstår. Någon vill ha ett enkelt och klassiskt tryck medan någon annan vill ha ett komiskt och roligt – kanske till och med provocerande.

Det är såklart viktigt att alla är överens när man ska köpa klasströja och då är det bra att inspireras av andra! Hos klasströja.se finns en uppsjö varor och tips att studera.

Hur gör kompisarna?

Det är vanligt att avgångsklasser både i årskurs 9 och på gymnasiet väljer att köpa matchande klasströjor att bära under terminens sista veckor. Den klass som har svårt att komma överens och bestämma motiv kan med fördel låta sig inspireras – eller avskräckas – från kompisar i andra klasser. 

Fråga runt och ta med tips och idéer till den egna klassen men tänk på att inte kopiera rakt av. Klasströjan ska vara unik för varje klass!

Inspiration för klasströja på nätet

Det finns många webbutiker på nätet som säljer klasströjor och där man kan välja bland hundratals redan färdiga motiv. Kanske kan något av dessa falla klassen i smaken? Sitt i grupper och kolla runt på olika sidor och spara ned sådant som är av intresse. Jämför sedan med övriga klassen.

Rita varsitt förslag

Hittar man inget färdigt motiv som känns bra kan man göra ett eget för att sedan få det tryckt på klasströjorna. Ett bra och effektivt förslag är att alla i klassen får lämna ett eget bidrag. Sedan kan man rösta fram en vinnare – på så vis kommer åtminstone majoriteten tycka om det slutliga resultatet.

Köpa klasströja – tänk på det här

Att köpa klasströja är ett stort projekt för dom flesta klasser, både med att hitta rätt motiv men också när det är dags att genomföra själva beställningen. Det är viktigt att vara ute i god tid för att tröjorna ska hinna bäras när det är tänkt och det är också viktigt att vara noggrann med storlekarna. Kolla gärna storleksguiden på den sida där beställningen ska göras för att inte riskera att det blir fel.

  • Gör en lista över allas storlekar
  • Bestäm plagg – T-shirt, collegetröja eller hoodie?
  • Jämför priser och kvalitet på olika sidor

När allt sedan är gjort är det bara att lägga beställningen och vänta på att dom nya klasströjorna dyker upp.