Hemlarm – så enkelt, så betydelsefullt

Att ha ett hemlarm kan innebära att du slipper ett inbrott som annars skulle ha skett. Men trots att de är både enkla och billiga att installera är det många som inte har ett hemlarm. Vi hoppas att detta kommer att ändras.

Vad är ett hemlarm

Hemlarmen skyddar ditt hem mot inbrott. Numera finns det en mängd hemlarm med olika funktioner. Du kan bland annat välja om du vill ha ett hemlarm som är kopplat till väktarutryckningar, till exempel Securitas larmsystem, samt om du vill ha ett hemlarm med kamera, som låter dig se bilder från lägenheten via en app i mobilen. Funktionen är integritetssäkrad och bilderna från kameran skickas bara till dig. Det finns både utomhuslarm, som kan avskräcka tjuven innan denne påbörjat inbrottet, och inomhuslarm.

Hemlarm säljs ofta i paket som inkluderar brandvarnare, rökdetektor samt hemlarm. I hemlarmet ingår vanligtvis en manöverpanel, en kamera, en siren, magnetkontakt samt avskräckande dekaler som visar att det är larmat.

Att tänka på

Utgå ifrån vilka behov du har och vad du kan tänka dig betala. Numera finns det hemlarm med många olika funktioner, och vissa kanske är viktigare för dig än andra. Du bör dock försäkra dig om att ditt hemlarm är godkänt av Svenska stöldskyddsföreningen för att garantera god kvalitet. Du bör även se till att ha ett brandlarm i ditt hus, detta är mycket viktigt, och vid behov ett trygghetslarm.

Du kan låta försäljaren av hemlarmet installera det åt dig, för att garantera att det monteras på rätt sätt och fungerar som det ska. Om du inte har haft ett hemlarm tidigare kan du köpa ett startpaket för att försäkra dig om att ditt hem får ett komplett skydd.

Använd dig av de medföljande avskräckande klisterlapparna, och sätt upp dem där de syns som bäst. På så vis kan du stoppa inbrottet redan innan det har påbörjats. Fundera även på om du vill ha larmet kopplat till ett larmsystem eller om du endast vill använda det i avskräckande syfte.

Vi hoppas att du kommer att hitta rätt hemlarm som passar dig bäst, och att du kan känna dig trygg i din bostad samt när du befinner dig på resa eller av annat skäl inte besöker hemmet under en längre tid. Du kan även höra av dig till en försäljare av hemlarm för att få råd om vilket som passar just ditt hem bäst.