Här hittar du kliniker får hårtransplantation

Vill man av någon anledning genomföra en hårtransplantation men inte vet var man kan göra det finns bra tips att få. Den som bor i en liten stad behöver mest troligt resa till Stockholm, Göteborg eller en annan storstad i Sverige för att kunna genomföra behandlingen men man kan även göra det utomlands. Fundera på vad som passar bäst för dig, och hur långt du vill resa innan du bestämmer dig.

Kliniker i Sverige

Det finns flertalet kliniker i Sverige som genomför hårtransplantationer på ett säkert sätt. Dom flesta ligger i stora städer så som Stockholm men förekommer även på några mindre orter. Det finns flera aktörer i dom södra delarna i landet och även ett fåtal i norr, som till exempel Umeå. Det enklaste sättet för att hitta en klinik som utför den här typen av behandlingar är att söka på nätet för att ta reda på var dom håller till, och sedan välja den som är närmst eller den som känns mest lockande, priser för hårtransplantation skiljer sig också en aning beroende på lokalisering.

Hårtransplantation utomlands

Många reser till Turkiet, närmare bestämt Istanbul, för att genomföra behandlingen. Detta främst för att det är billigare men man bör tänka på att det kan vara annorlunda. Var extra försiktig om du planerar att genomföra en hårtransplantation i något annat land och tänk även på att det kan vara svårt med kommunikation och annat. Det är inte heller alla gånger det känns lika tryggt att genomföra olika typer av ingrepp i andra kulturer. Det finns även företag i Stockholm som erbjuder transplantationer utomlands. Man får därmed deras garanti vilket kan vara en trygghet om man vill pressa priset med en utlandsresa och tillhörande hårtransplantation.

Att tänka på

Oavsett om man genomför en hårtransplantation i Sverige eller Istanbul ska man alltid vara noggrann att kolla upp olika kliniker ordentligt i förväg. Be om både referenser och offerter för att jämföra några stycken mot varandra innan du fattar ett beslut. Det kan även vara bra att sätta sig in i hur transplantationen kommer genomföras, eftersom det finns olika metoder. Be gärna om en konsultation och ha inte bråttom med att fatta ett beslut. Lita på magkänslan och avvakta om det inte känns bra, och träffa hellre flera utförare istället för bara en enda så får du snabbt en känsla om var du känner dig trygg.