Det finns fördelar och nackdelar med det mesta och så även när det kommer till GPS klockor för barn. Vissa tycker att det är en jättebra pryl medan andra tycker att det är onödigt eller kanske till och med integritetskränkande.

En GPS klocka för barn syftar till att man som förälder på ett enkelt sätt ska kunna hålla koll på sitt eller sina barn även om man befinner sig på olika platser. Men – är det bra eller dåligt?

GPS klocka för barn ger föräldrar bra koll

En GPS klocka för barn hjälper som sagt föräldrar att se barnens position, vilket vissa menar är en bra sak medan andra tycker att det är mer eller mindre integritetskränkande. Vissa liknar klockorna med att man spionerar på sina barn men här är det bra att komma ihåg att det främst är yngre barn, som man faktiskt kan behöva hålla koll på, som använder dessa klockor. Ett större barn har troligen en mobiltelefon och klarar av att ta sitt ansvar medan ett mindre barn lätt glömmer bort tid och rum. Och handen på hjärtat – hur många gånger har man inte smugit efter sina barn dom där första gångerna man låtit dom gå ut och leka på egen hand, första gångerna dom skulle ta cykel till skolan utan sällskap av en vuxen och så vidare? Bara för att man själv varit orolig och lite nojig över att släppa iväg dom.

Med en GPS klocka på handleden kan man snabbt och enkelt kontrollera positionen från sin egen smartphone. Det går att ringa till barnet och påminna om att det är dags att komma hem och på många modeller finns möjlighet att skicka meddelanden. Man skulle kunna säga att det är en light-modell av en mobiltelefon men utan allt det där som mindre barn inte behöver.

Bra eller dåligt?

Man kan väga fördelar och nackdelar mot varandra i all oändlighet – i slutändan handlar det om den egna åsikten. Att en GPS klocka för barn skulle innebära att man som förälder spionerar på sitt barn är det nog ganska få som tycker, i alla fall om man jämför med hur många som tycker att det är en bra sak. Den som funderar på att köpa en bör dock tänka på att följande kan skilja sig:

  • Funktioner
  • Priser
  • Utseende/storlek
  • Kvalitet