Första safariresan? Tänk på detta

Planerar du din första safariresa? Klart är att det är en upplevelse som heter duga. Det passar nästan alla åldrar, och är fascinerande även för den som inte är djurintresserad. De flesta glömmer nog inte sin första safariresa – därför är det kanske särskilt viktigt att göra det till ett minne värt att tänka tillbaka på. Innan du ger dig av finns det ett par grejer som kan vara bra att känna till. Här ger vi ett par tips inför resan.

Var inte högljudd

Det är inte ovanligt att turister blir högljudda i safaribilen. Det här är dock något som måste avrådas ifrån. Ni besöker djuren i deras naturliga habitat, och de är inte tama som på zoo. Visa respekt för djuren och stör dem inte. I värsta fall kan djuren bli aggressiva, och en safaribuss är knappast ett fullgott skydd om en elefant bestämmer sig för att attackera.

Ta med dig god kamerautrustning

Givetvis packar de flesta med sig kameran på en safariresa. Det kan dock vara värt att överväga om man ska investera i ny utrustning inför resan. Förvisso är kameran på moderna smarttelefoner tillräckligt bra för många, men här finns möjlighet att ta fantastiska bilder med rätt utrustning. Om ni inte planerar att göra en till safariresa inom en snar framtid, kan det vara ett gott läge att investera i en ny kamera (eller lins).

Är du kvälls- eller morgonmänniska?

Att gå upp tidigt, eller vara ute på kvällen, är någonting du kommer att behöva vänja dig vid. Djuren är inte särskilt aktiva mitt på dagen, helt enkelt eftersom det är för varmt. Vanligast är att turerna körs tidigt på morgonen, eller sent på eftermiddagen. Åker du på morgonen brukar du få ta med dig en kaffe i bilen – åker du sent på kvällen är det inte ovanligt att turen avslutas med gin och tonic eller alkoholfria drinkar.

Glöm inte kikare

Det kan vara lätt att glömma kikare – något som många bittert fått ångra. Det är perfekt när man vill  titta på fåglar, mindre djur och djur befinner sig långt bort, borta vid horisonten. Det kan rekommenderas att köpa bra kikare, som håller hela resan och som tjänar sitt syfte väl.

Med dessa tips i bagaget, kan din safariresa underlättas något.