Fördelar och nackdelar med fillers

Skönhetsingrepp av olika slag har blivit vanligt och fillers är något som används bland annat vid läppförstoring och för behandling av rynkor och ärr. Fillers ger ett omedelbart resultat och behandlingstiden är kort men det finns även nackdelar att ta hänsyn till för dig som funderar på att genomföra en behandling.

Olika resultat

Det finns många både stora klinker och små enskilda näringsidkare som utför behandlingar med fillers. Resultatet av behandlingen kommer till stor del avgöras beroende på skicklighet och erfarenhet hos den som utför behandlingen. Det kan vara en bra idé att kolla om det finns omdömen eller liknande innan man väljer vart man ska genomföra behandlingen.

Känslighet och hållbarhet

När man utför en behandling med fillers är risken stor att man drabbas av blåmärken och svullad runt det behandlade området, allra helst om man är känslig. Detta lägger sig normalt sett inom ett par dagar men det är ändå bra att ha i åtanke att dessa problem kan uppstå.
Vad gäller hållbarheten för fillers så behöver man regelbundet göra påfyllningar för att bibehålla resultatet. En behandling är alltså inte permanent utan kommer att försvinna med tiden om man inte fortsätter med behandlingarna.

Snabb behandling och resultat

Har du hittat en skicklig utövare på området kommer dock resultatet att bli naturligt och anpassat efter dina behov. Resultatet kommer direkt, till skillnad från en botoxbehandling där resultatet blir synligt först efter ett par dagar. Dessutom utförs behandlingen väldigt snabbt, det tar bara ett par minuter.

Volym och slät hy

Resultatet av fillers är olika beroende vilken typ man använder och vad syftet är. Det kan vara både att skapa mer volym på vissa områden eller jämna till och släta ut andra.
Volymbehandlingar görs på läppar, käklinje och kinder eller där man önskar ett fylligare intryck. Vill man hellre släta ut rynkor eller ärr runt ögon, panna eller mun är en behandling med fillers också ett bra alternativ.

Att göra fillers är en enkel och snabb metod för den som vill ändra på små detaljer. Att behandlingen inte är permanent kan ses som både en nackdel och en fördel. Är man inte nöjd med resultatet eller bara sugen att prova på kan det vara bra att det försvinner med tiden. Vill man däremot ha ett permanent resultat blir det i längden väldigt kostsamt med regelbundna påfyllningar.

Är du fortfarande osäker och vill veta mer, vänd dig till salong som utför fillers genom att klicka här.