Fem fördelar med matkassar

För den stora familjen, för den som vill gå ner i vikt eller för den som bara saknar inspiration i köket. Utbudet på färdiga matkassar ökar och en mängd olika matvaruaffärer och nätbutiker erbjuder idag tjänster i där beställningen görs direkt på nätet för att sedan levereras hela vägen hem. Det är smidigt, enkelt och framförallt tidsbesparande.

Färdiga recept
En stor fördel med att beställa hem sin matkasse på nätet är att de är hopplockade efter ett antal medföljda recept. Vegetarisk matkasse eller en som passar en barnfamilj spelar ingen roll. Matkassarna finns i flera olika utformningar med tillhörande recept och är beräknade efter önskat antal personer.

Spara tid
Vardagspusslet kan vara svårt nog att få ihop redan som det är, utan en massa bestyr med planering och handling av veckans måltider. De flesta matvaruaffärer som erbjuder färdiga matkassar har redan gjort planeringen åt dig. Beställningen sker via nätet på bara ett par minuter och matkassarna levereras direkt hem, alternativt hämtas i den aktuella butiken.

Varierande utbud

Det finns i regel flera olika matkassar att välja bland. Både innehållet, recepten och mängden finns i varierande utbud för att passa kundens önskemål, så som vegetariskt, lättlagat eller mer avancerad matlagning. Ett bra sätt att variera kost och matlagning och dessutom få härlig inspiration.

Svinnet minskar

Ännu en stor fördel med de färdiga matkassarna är att varorna och recepten är noggrant uträknade för att minimera spill. En matkasse för exempelvis fyra middagar för fyra personer är hopplockad så att alla varor ska förbrukas i matlagningen och därmed minska matsvinn av överblivna eller oförbrukade varor. Dessutom finns matkassar som väljer att ta in produkter som finns för tillfället hos producenter och grossister så att de i sin tur inte behöver slänga bort brukliga matvaror, man tar vara på all överskottsmat som finns vilket spar på jordens resurser. Läs mer om överskottsmat online och hur du kan börja beställa hem.

Bra för miljön
De flesta affärer och nätbutiker som erbjuder matkassar har också ett miljötänk både när det gäller vilka råvaror de använder men också vid leveransen. En del företag fraktar även varorna i miljöklassade fordon. Dessutom är det förpackade på ett speciellt sätt, antingen i kyllådor eller kartonger för att klara av det rådande klimatet.

För att hitta den matkasse som bäst passar hushållets behov är ett bra tips att prova några olika leverantörer. Konceptet är detsamma men recept, råvaror och pris skiljer sig naturligtvis. Gemensamt för dem alla är att man kan beställa sina matkassar direkt på nätet och att familjen får tid över till annat.