Dessa personer stoppas av ditt hemlarm

Man säger att det är viktigt att veta vem man slåss emot i händelse av krig. Du behöver känna till din fiende för att veta var du ska slå till och hur du ska slå honom. Villainbrott är på sätt och vis ett krig mot det civiliserade samhället. Nästan 14 000 inbrott sker varje år i Sverige, vilket motsvarar 38 inbrott om dagen. Det finns alltså en hel del som behöver göras för att förebygga dessa brott, och att installera ett hemlarm är ett bra första steg du kan ta för att säkra din bostad.

Du behöver även lära känna din fiende lite bättre. Vad kännetecknar en inbrottstjuv? Är dessa kriminella personer professionella eller amatörer? Vilka knep använder de sig av? Går de bara till angrepp om natten? Vad är det som driver dem? Vad kan ha en avskräckande effekt på dem? De flesta moderna inbrottstjuvar vill förstås inte bli omtalade. Ordet “moderna” är viktigt att notera, eftersom tjuvarna har utvecklats i takt med den moderna tekniken och utvecklat sina metoder. De vill inte göra sig kända, men här går vi igenom några fakta om moderna inbrottstjuvar som de inte vill att du känner till.

Du kan känna den person som utlöser ditt hemlarm

Även om de flesta Hollywood-filmer framställer inbrottstjuvar som en maskerad rånare med sofistikerade verktyg, är sanningen att de flesta tjuvar i dag är genomsnittliga och amatörmässiga män, varav vissa fortfarande är tonåringar. Generellt sett befinner de sig dock i 25-årsåldern och har tidigare haft problem med lagens långa arm. Men vad letar de egentligen efter när de får tillgång till ditt hem? De flesta inbrottstjuvar tänker kortsiktigt och behöver pengar eller någonting som de lätt kan byta mot pengar – till exempel smycken. Därför behöver du skydda dessa med hjälp av ett hemlarm.

Det gynnar sig ofta att känna sina grannar väl. Du skulle förmodligen bli förvånad om du visste att någon av dina grannar inte är den du tror. Studier har visat att den genomsnittlige inbrottstjuven bor inom bara några kilometer från offrets bostad, och att han eller hon kanske till och med känner offret personligen. De håller nämligen noga koll på sina offer – när de lämnar huset, när de kommer tillbaka och hur deras dagliga rutiner ser ut. Du bör alltid vara försiktig med vem du släpper in i huset, eftersom personen i fråga kanske rekar inför ett eventuellt inbrott.