Boka in en av Stockholms whiskyprovningar och upptäck njutningen i att prova whisky. I Stockholms hjärta finns möjligheter för större och mindre sällskap, vilket gör det till en perfekt aktivitet för kompisar som vill umgås över en härlig aktivitet. Provningen kan utformas på olika sätt, t.ex. utifrån ett ursprungsland, malt på olika spannmål eller olika grad i rökighet. Whiskyn är en otroligt uppskattad dryck över hela världen, och finns därför i väldigt många olika varianter. Få saker är mer spännande än att söka upp sin personliga favorit!

Låt en av Stockholms whiskyprovningar tipsa

Med hjälp av en kunnig föreläsare presenteras fem stycken whiskysorter, var och en med sina unika egenskaper. Till drycken erbjuds mat som passar bra till, för att komplettera upplevelsen. Det är inget tvång att beställa mat, eftersom det är ett tillval, så den som vill kan fokusera fullt ut på sin whisky. Många upplever dock att det ger en trevligare känsla i gommen när man kan bryta av med lite tilltugg mellan de olika whiskysmakerna. Att bara sippa på whisky kan bli väldigt intensivt för smaklökarna, varför ett vanligt tips är att ta små mängder att smaka på. När man doftar på whiskyn bör man också hålla näsan en liten bit ovanför glaset för att luktsinnet ska hålla sig skarpt genom hela provningen.

Tre populära teman för whiskyprovning

  • Whisky från olika land – det finns en mängd whiskydestillerier på de brittiska öarna, jämte andra stora whiskyländer som USA, Kanada, Japan och Australien. På hemmaplan har vi också ett antal whiskytillverkare, så ett omtyckt projekt kan vara att lära sig skilja en svensk whisky från en skotsk eller irländsk.
  • Olika slags whisky från samma region eller land – på så sätt kan man lära sig att hitta likheter och skillnader mellan dryck med samma ursprung och liknande förutsättningar, och det kan bli mer subtila skillnader mellan sorterna.
  • Utifrån rökighet – whisky kan innehålla mer eller mindre rök, och bryggs traditionellt sett på rökt malt, som kan ta åt sig stora mänger rökarom. Genom att producera whiskyn på olika sätt blir rökhalten en viktig faktor för hur pass rivig den slutgiltiga produkten blir.