På en bilskrot sker ett viktigt arbete som många kanske inte tänker på. Bilar skrotas till höger och vänster men få vet vad som händer med dom bilar som hamnar på skroten. Dels tar man hand om miljöfarligt material – vilket är bra för miljön. Och dels återanvänder man många bättre begagnade delar – vilket är bra för både miljön och ekonomin.

Låt en bilskrot ta hand om bilen

Saknar bilen hjul, nyckel eller kanske till och med motor? Skrotbilar som bara står gör ingen nytta varken för ägaren eller miljön och det kan vara klokt att låta en bilskrot ta hand om en sådan bil. Att den inte går att köra är inga problem – dom flesta erbjuder hämtning av trasiga bilar och dessutom kostar det oftast ingenting.

Man slipper kostnaden av att försöka frakta bort bilen själv och den kunniga personal som jobbar på bilskroten kan ta hand delar som eventuellt går att använda igen. Att låta en bilskrot ta hand om en trasig bil lönar sig alltså för båda parter!

Vad händer med bilen på skroten?

När en bil lämnas på en bilskrot blir den inte bara stående där, utan det vanligaste är att bilar som kommer in eller hämtas upp demoleras – det vill säga plockas ned. Miljöfarliga ämnen hanteras på ett korrekt sätt och det som går att återvinnas återvinns. Bildelar som är i gott skick (ja, det kan finnas sådana även på trasiga bilar) säljs i regel vidare som reservdelar.

Skrota bilen

Den som har en trasig bil ståendes på tomten och som inte har några planer på att försöka laga eller sälja den gör förmodligen rätt i att skrota den på en bilskrot. Det är enkelt att boka upphämtning för den som behöver det – ofta kan man göra en bokning direkt på nätet men det går såklart även att slå en signal till närmsta skrot, för att se vad dom kan erbjuda. Att låta skrota en bil är enkelt och kräver ingen större förberedelse men det finns två saker som är bra att tänka på:

  • Kolla igenom bilen en extra gång, så att inga personliga tillhörigheter åker med
  • Se till att leta fram registreringsbeviset – det behövs för att bilen ska kunna skrotas på ett korrekt sätt