När den första underlagskrämen i pulverform presenterades var kanske vissa skeptiska. Men snart hade alla förstått storheten i det nya mineralsminket. Bare Minerals är idag ledande på marknaden och har varit med ändå sedan mineralrevolutionens startade.

Mineralrevolutionen

Du har kanske undrat över det här med mineralmakeup – vad är det egentligen? Det började faktiskt redan på 70-talet när man upptäckte att hyn mår bra av mineraler. Rena mineraler är skonsamma eftersom de är gjorda av krossade naturliga mineralpigment från jorden, det är alltså en helt naturlig produkt.

När Bare Minerals presenterade sin revolutionerande foundation i pulverformat var det många som höjde på ögonbrynen. Men produkten har fortsatt att vinna mark och idag är Bare Minerals ledande på mineralsminkmarknaden. Framförallt är kanske Bare Minerals populära och prisbelönta för sina effektiva mineralfoundations. Idag har Bare Minerals många andra produkter inom smink och hudvård men filosofin är densamma – att erbjuda innovativa produkter som består av rena och närande mineraler som älskar din hud.

Mineraler som är hudvårdande

Skonsamma och vårdande ämnen är det som får din hy att må bra. Du har säkert hört det många gånger förut, men hudvård är egentligen ganska enkelt. Bare Minerals är baserade på naturliga mineraler som vårdar din hy. De rena mineralerna i Bare Minerals produkter motverkar torr hud, irritationer och vårdar samtidigt som den får din hud att se fantastisk ut. Man kan säga att Bare Minerals arbetar tillsammans med huden istället för emot den. Den största delen av Bare Minerals produkter innehåller ingen parfym, konserveringsmedel, stabiliseringsmedel, talk, vax, mineraloljor, artificiella oljor, parabener eller syntetiska färgämnen som täpper igen porerna och skadar din hud. Även du som har känslig hy, problemhy eller är allergisk kan använda Bare Minerals eftersom produkterna är antiinflammatoriska och inte täpper igen varken känslig eller oren hy. Eftersom mineralprodukter låter huden andas så passar Bare Minerals alla hudtyper, hudtoner och åldrar. Det är enkelt att anpassa täckningsgraden eftersom produkten är i pulverform. Inga av Bare Minerals produkter är heller testade på djur.

Hailey Baldwin, modell, tv-personlighet och förlovad med självaste Justin Bieber, är ny skönhetsambassadör för Bare Minerals för 2018. Hon är gott sällskap tillsammans med modellen Rosie Huntington-Whitely och Svarta Pantrarna-skådespelaren Letitia Wright.