Att gifta sig är för många en av de största och viktigaste dagarna i livet. Det är en mängd trycksaker som ska färdigställas inför bröllopet. Redan när ni skickar iväg er bröllopsinbjudan så sätter ni tonen för bröllopet. Dels är det en del praktisk information som ska finnas med i inbjudan men också en design och grafiska element som ofta används för alla trycksaker. En del skickar iväg ett ”save the date-kort” till alla gäster innan själva inbjudan så att alla gäster kan boka in datumet i kalendern och inte missa er stora dag. Med det är många fler trycksaker som ska tillverkas för ert bröllop.

Göra egna trycksaker för bröllop

Om du har en konstnärsådra och kanske är duktig på grafisk design och Photoshop så kan du även göra era egna trycksaker inför bröllopet. Även om du älskar att pyssla och jobba med Photoshop så kan det vara att ta sig vatten över huvudet att göra sina egna trycksaker till bröllopet. Det finns webbsajter som erbjuder färdiga mallar som man kan ladda ned och skriva ut. Men då måste man ha en väldigt bra skrivare och dessutom köpa sitt eget papper. Om du bestämmer dig för att göra egna trycksaker till bröllopet så kommer du dock att spara in en hel del pengar, det är ett som är säkert.

Beställa trycksaker för bröllop

Bröllop

Om du inte har tid eller lust att göra dina egna trycksaker inför bröllopet så kan du beställa trycksaker för bröllop på internet. Det finns många fina sajter som säljer personliga trycksaker med en fantastisk design.

Ni ska alltid ha lokalen i åtanke när ni utformar alla era trycksaker. Om ni ska ha ett traditionellt bröllop med vita dukar och vitt porslin så kan ni låta trycksaker och blommor få vara mer framträdande. Om ni däremot ska ha träbord och vintageporslin så passar det med mer diskreta trycksaker.

Olika trycksaker för bröllop

När man ska gifta sig är en av de första saker som man måste göra är att beställa alla trycksaker. Det första man kanske skickar ut är ett ”save the date-kort”. Sedan är det en rad andra trycksaker som ska bli färdiga inför bröllopet. Inbjudan, vigselprogram, placeringskort, festprogram och tackkort. De olika trycksakerna går ofta ton i ton och matchar varandra i utformande och färgval. Alla trycksaker för bröllopet brukar ha en röd tråd och följa ett visst tema.