Barnvakt, au pair, Nanny — ja, det är faktiskt precis samma sak: en trygg vuxen som hjälper familjer med barnpassningen när vardagen inte riktigt går ihop. Ibland går tankarna till tv:s “Super Nanny”, men för de flesta familjer är det inte en sträng brittisk dam som behövs, utan helt enkelt ett par extra händer som ibland kan hjälpa till med att ta hand om barnet eller barnen några timmar, och därmed ge ett ökat lugn för hela familjen. För många familjer i Stockholm är en Nanny en mycket stor hjälp för att lösa livspusslet!

Så arbetar en Nanny i Stockholm

Ett arbetspass för en Nanny i Stockholm kan se ut på många olika sätt. Kanske inleds det med hämtning av barnet på förskola eller fritids, därefter brukar det ofta passa bra med ett mellanmål innan det blir dags för lek. Arbetspasset avslutas ibland med överlämning till en förälder, men kan också rundas av med kvällsmat och läsning av godnattsaga. Nannyn jobbar med barnet i fokus, och kan på så sätt vara en viktig person för barnets utveckling. En del Nannys har ett längre uppdrag hos en och samma familj medan andra hjälper till att passa barn mer sporadiskt, kanske när det är en extra intensiv period för någon utav föräldrarna.

Tre skäl till att anlita en Nanny

  • En Nanny blir i regel en trygg och uppskattad person som barnet skapar positiva minnen tillsammans med. Många är vi vuxna som ser tillbaka på sina barnvakter med ett litet leende i mungipan!
  • Barn lär sig otroligt mycket genom att få spendera tid med och lära känna sin Nanny — förutom nya roliga lekar och upptåg får det också social träning och utvecklar på så sätt sin självkänsla och förståelse för andra människor. På så sätt blir barnet också tryggare i sig själv, och litar på sin förmåga att umgås med människor utöver den närmaste familjen.
  • Genom att ta hjälp med barnpassningen får barnet garanterat stimulerande fritid, medan föräldrarna med gott samvete kan fokusera på t.ex. arbete, träning eller kanske rentav välbehövlig återhämtning på egen hand.