Premiepensionen är en ny del i det svenska pensionssystemet sedan år 2000, och alla som är födda efter 1937 är med i systemet. Det innebär valfrihet för individen, men denna valfrihet kräver att du har tid och kunskap att välja. Eftersom mänga känner att de inte har det, finns det tjänster som hjälper till med detta – en av dessa är Advisor PPM.

Premiepensionen är en slags fondförsäkring – du påverkar alltså själv ditt pensionssparande genom att välja vilka fonder du vill investera i. För att göra ett bra val måste du ha eller skaffa dig kunskap om vilka fonder du bör välja. För den som varken har tid eller intresse att göra det finns det dock alternativ, ett av dessa är Advisor PPM, som kan hjälpa dig att placera dina pensionspengar i fonder.

Varför Advisor PPM

Det finns 800 olika fonder at välja mellan i det svenska premiepensionssystemet. Fonderna är av många olika typer, och innebär olika hög risk samt olika stor chans till avkastning. Det finns både svenska och utländska fonder. I sitt pensionssparande är det viktigt att sprida riskerna och ha en bra blandning på sina fonder. På Advisor PPM arbetar professionella personer med att placera dina pengar i fonder. De ägnar alltså hela sina dagar åt att ta reda på vilka fonder som är mest lönsamma för att du ska kunna placera dina pengar på bästa sätt.

Det lönar sig

Inte bara spar du tid och energi på att använda dig av Advisor PPM, det ökar dina chanser till en högre pension också. Den genomsnittliga årliga tillväxten för premiepensionen ligger på omkring sju procent. För Advisor PPMs kunder är dock den genomsnittliga årliga tillväxten omkring tio procent. För denna tillväxt betalar du bara en årsavgift på 750 kronor. Och om du använder tjänsten i två eller tre år blir kostnaden per år ännu mindre.

Nästa steg

Okej, du vill gärna ha hjälp att placera din premiepension. Vad är då nästa steg? Det är enkelt att använda sig att Advisor PPMs tjänster. Det enda du behöver göra är att bestämma hur länge du vill använda dig av tjänsten, och sedan registrerar du dig på Advisor PPMs hemsida. Och om du skulle vara osäker, så kom ihåg att du har 30 dagars ångerrätt.

Varför inte registrera dig redan idag? För att få en bra pension i slutändan är det viktigt att börja tidigt med att pensionsspara och att placera sin premiepension på bästa möjliga sätt.